کارشناس بازار سرمایه:

ساعت معاملات و دامنه نوسان، افزایش یابد

رمضان همراه اول

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: افزایش دامنه نوسان و ساعت معاملات از اقداماتی هستند که می‌توانند روند معاملات بورس را تحت تاثیر خود قرار دهند و زمینه‌ساز رشد معاملات این بازار باشند.

حسین عبدی در گفت‌وگو با ایرنا افزود: علت بازگشت رشد به معاملات بورس به دوران قبل از انتخابات ریاست جمهوری بازمی‌گردد که این بازار به دلیل ابهامات موجود، افت زیادی را تجربه کرد.

وی اظهار داشت: افت زیادی که بازار سهام طی سال ٩٩ و ابتدای سال ۱۴۰۰ تجربه کرد منجر به جذابیت سرمایه‌گذاری در این بازار نسبت به سایر بازارها شد.

عبدی اظهار داشت: چالش موجود در بازار دلار و عدم جذابیت بازارهای موازی برای سرمایه‌گذاری باعث ورود سرمایه‌های پارک شده در بیرون از بورس به این بازار شد.

این کارشناس بازار سرمایه سودسازی مناسب شرکت‌های بنیادی را ناشی از افزایش قیمت‌های جهانی و نرخ دلار دانست و گفت: بسیاری از سرمایه‌گذاران به سمت سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌های بزرگ و شاخص‌ساز پیش رفتند. همین امر منجر به رشد بازار از خرداد ماه تاکنون شده است.

وی افزود: با توجه به ورود قابل توجه نقدینگی و افزایش ارزش معاملات روزانه به بیش از ١٠هزار میلیارد تومان، پس از رشد سهام شرکت‌های بزرگ شاهد هدایت نقدینگی به سمت شرکت‌های کوچک و متوسط هستیم. سهام این شرکت‌ها این روزها با استقبال بیشتری نسبت به سهام شرکت‌های بزرگ مواجه شده‌اند.

عبدی با اشاره به اینکه بازار اکنون از لحاظ نرخ دلار، مولفه‌های بنیادی و اقتصاد کلان محتاط‌تر به آینده نگاه می کند، ادامه داد: سهام شرکت‌های کوچک از روند صعودی بازار جا مانده‌اند لذا نقدینگی به سمت سهام این شرکت‌ها پیش رفته است.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه برخی از ریسک‌ها معاملات بازار را مورد تهدید قرار دادند، گفت: این احتمال وجود دارد که در کوتاه‌مدت شاهد سیاست‌های انقباضی در دولت جدید باشیم. بازار ممکن است در صورت افزایش نرخ بهره بانکی و کنترل قیمت دلار با چالش‌هایی مواجه شود که این اتفاق کوتاه‌مدت خواهد بود و نمی‌تواند چندان تاثیر بلندمدتی را در بازار داشته باشد.

وی با بیان اینکه در بلندمدت با سیاست‌هایی مانند ساخت یک میلیون واحد مسکونی روبه‌رو خواهیم بود که منجر به تحریک و تداوم رشد بازار سهام خواهد شد، افزود: سیاست کلی و موقتی دولت فعلی، کاهش نرخ تورم و کنترل آن است که این امر در کوتاه‌مدت به نفع بازار سرمایه نیست اما سیاست‌های تحریک اقتصادی دولت جدید به طور قطع در میان‌مدت و بلندمدت به سود بازار سرمایه خواهد بود.

عبدی اعلام کرد: معتقد به انجام فعالیت‌های لازم برای گسترش حتمی زیرساخت بازار سرمایه هستم که اکنون، شاهد تلاش سازمان بورس برای اجرایی شدن این اتفاق هستیم.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: افرادی که به دنبال سرمایه‌گذاری در بورس هستند، دید بلندمدت را در معاملات بازار سرمایه جایگزین دید کوتاه‌مدت کنند. کسب بازدهی معقول از بازار سهام در بلندمدت نصیب سهامداران خواهد شد و رشد بازار هم در بلندمدت انجام می‌شود. نباید روند صعودی بازار به شکل هیجانی صورت بگیرد.

وی افزود: رشد هیجانی بازار با ضرر و زیان سهامداران همراه بود، به همین دلیل همیشه رشد آهسته و پیوسته مدنظر فعالان بازار سهام برای معاملات بوده است.

راه‌های تاثیرگذار در بهبود روند معاملات بورس

عبدی به راه‌های تاثیرگذار در بهبود روند معاملات بورس تاکید کرد و اظهار داشت: افزایش دامنه نوسان شرکت‌های بزرگ و افزایش ساعت معاملات می‌تواند منجر به بهبود روند معاملات بازار سرمایه شود. افزایش زمان معاملات بازار باید حداقل ٦ ساعت باشد تا سهام شرکت‌ها بتوانند به صورت روان معامله شوند.

این کارشناس بازار سرمایه پررنگ کردن نقش بازارگردان‌ها در بازار را عامل تاثیرگذار در بهبود روند معاملات بازار سهام معرفی کرد و گفت: با اجرای دستورالعمل‌ها شاهد بودیم که امیدواری‌های زیادی به فعالان بازار داده شد تا نقش بازارگردان‌ها در معاملات بازار پررنگ شود. به مرور زمان تنظیم‌گری بازار از طریق بازارگردان‌ها منجر به نزدیک شدن قیمت‌ها به ارزش ذاتی خود می‌شود.

وی افزود: افزایش دامنه نوسان و افزایش ساعت معاملات از اصلی‌ترین اقداماتی هستند که می‌توانند به شدت روند معاملات بازار را تحت تاثیر خود قرار دهند. در کنار این دو موضوع نباید از پررنگ‌تر شدن نقش بازارگردان‌ها در بازار غافل ماند.

وی با بیان اینکه بازار سهام تا پایان سال بازدهی بهتری را نسبت به سایر بازارهای موازی خواهد داشت، گفت: دید سرمایه‌گذاری در بورس باید بلندمدت باشد. در کشورهایی که اقتصاد تورمی دارند، بهترین پیشنهاد در حوزه سرمایه‌گذاری آن کشور، حضور در بازار سرمایه و استفاده از ظرفیت‌های این بازار است.

به گفته عبدی، سرمایه‌گذاران باید سهام تحت اختیار خود را به صورت بنیادی تحلیل کنند که از این لحاظ بازدهی خوبی از این بازار در اختیار سهامداران قرار خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه بهتر است روند قیمت‌گذاری دستوری تغییر یاید و از اجرای آن در اقتصاد کشور جلوگیری کند، گفت: کاهش اجرای این اتفاق به نفع اقتصاد کشور است. اقتصاد آزاد اطمینان بیشتری را بین سهامداران برای سرمایه‌گذاری در بازار سهام ایجاد خواهد کرد.

عبدی خاطرنشان کرد: با حذف قیمت‌گذاری دستوری به مرور زمان پول بیشتری وارد بازار سهام خواهد شد. به دنبال آن چرخه این بازار با رونق بیشتری همراه می‌شود و روند تامین مالی تولید برای شرکت‌ها بیشتر خواهد شد. با توجه به چنین مسائلی کاهش استفاده از قیمت‌گذاری دستوری به نفع اقتصاد کشور است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: اکنون شرکت‌ها به دلیل غیرقابل پیش‌بینی بودن نرخ ارز نمی‌توانند پیش‌بینی درستی از بودجه خود ارائه دهند. این امر منجر به کاهش قدرت تحلیل سرمایه‌گذاران از روند این بازار خواهد شد.

وی اظهار داشت: باید اقدامی صورت گیرد تا حرکت هیجانی در نرخ ارز رخ ندهد و اعتماد سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در بورس دچار خدشه نشود.

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید