بازار سرمایه در این روزها با چراغ سبز به راه خود ادامه میدهد، طوریکه روز گذشته شاخص کل بورس توانست از یک میلیون و ۵۴۰هزار واحد نیز عبور کند؛ اتفاقی که یک تحلیلگر بازار سرمایه دلیل آن را انتظارات تورمی و افزایش قیمت دلار میداند و بر این باور است که احتمالا بازار سرمایه در شهریور ماه کمی درجا بزند.
روزبه شریعتی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه بازار سرمایه متاثر از چند اتفاق این شمایل را پیدا کرده، توضیح داد: نخست آنکه توافق برجام صورت نگرفت و زمانبر شد و به دست تیم دولت جدید افتاد. ذهنیت بازار سرمایه در بهار اینطور بود که انتظارات تورمی به شدت کاهش پیدا کرده بود و دلار زیر ۲۰هزار تومان دیده میشد. حتی دولتمردان دولت قبل دلار ۱۷ یا ۱۵ هزار تومانی را لحاظ میکردند اما این نگاه تغییر کرد، زیرا توافق صورت نگرفت. گزارشهای پولی بانک مرکزی به شدت نشان از تورم و پولپاشی داشت و این باعث شد به افزایش قیمت ارز دامن زده شود.
وی با بیان اینکه قیمت ارز به عنوان مهمترین متغیر تاثیرگذار روی ۷۰درصد بازار سرمایه است، گفت: در تیرماه نگاه بازار سرمایه همراه تغییرات مذکور تغییر کرد و انتظارات تورمی باعث رشد قیمتهای دلار و بازار سرمایه شد. چند سال قبل ابتدا قیمت دلار افزایش مییافت بعد روند بازار سرمایه صعودی میشد اما اکنون بازار سرمایه به هوشمندی و عقلانیتی رسیده که گاهی زودتر از بازار حواله و دلار متوجه میشود شرایط اقتصاد کلان به کدام سمت میرود. طبعا بازاری که خود را با دلار ۲۰هزار تومانی هماهنگ کرده بود زمانی که دلار ۲۵هزار تومانی را قیمتگذاری کند، ۲۵درصد رشد میکند.
این تحلیلگر بازار سرمایه با اشاره به اینکه شاخص کل بورس از یک میلیون و ۵۰۰هزار واحد گذر کرده، اظهار کرد: از اینجا به بعد باید احتمال زد و خورد عرضه و تقاضا زیاد است، یعنی اگر قرار باشد دلار در محدوده ۲۷هزار تومان و دلار نیما در محدوده ۲۵هزار تومان باقی بماند انتظار نمیرود شاخص کل بورس به دو میلیون واحد برسد. احتمالا در شهریورماه کمی درجا زدن را در بازار تجربه کنیم. البته باز هم بستگی به قیمت دلار دارد.
او معتقد است اگر قیمت دلار توسط دولت جدید کنترل شود و ارزپاشی صورت بگیرد، روی بازار سرمایه تاثیر مثبت نمیگذارد اما اگر قیمت بالا رود که بعید است، بازار با هیجان به راه خود ادامه میدهد اما به طور کلی انتظار میرود تعادل ایجاد شود.