آمار رسمی از افزایش ضریب جینی خبر میدهد که بیانگر افزایش فاصله طبقاتی به سمت طبقه ثروتمند است.
به گزارش مرکز آمار، ضریب جینی شاخص توزیع ثروت در یک کشور است که بین صفر تا یک تعریف شده و هر چقدر این شاخص به سمت یک حرکت کند، نشاندهنده افزایش نابرابری و ایجاد بیشتر فاصله طبقاتی بین طبقه کمدرآمد و پردرآمد است.
طبق تازهترین گزارش مرکز آمار ایران، در سال ١٣٩٩ ضریب جینی خانوارهای کل کشور ٠,٤٠٠٦ است که در مقایسه با سال قبل ٠.٠٠١٤ افزایش نشان میدهد.
براساس این گزارش در سال ١٣٩٩ کل کشور، سهم ۲۰درصد کمدرآمدترین و پردرآمدترین جمعیت به ترتیب ٠,٠٥٨٣ و ٠,٤٧٤٤ است.
نسبت ۱۰،۲۴درصد پردرآمدترین به ۱۰،۲۴درصد کمدرآمدترین جمعیت به ترتیب ١٣,٩٦، ٨,١٣ و ٤,٣٢ است. شاخص پالما به ١,٩٦ و شاخص تیل به ٠,٢٧٢١ رسیده است. همچنین شاخص اتکینسون ٠,٢٣٧٩ است.
سال ١٣٩٩ در مناطق شهری سهم ۲۰درصد کمدرآمدترین و پردرآمدترین جمعیت به ترتیب ٠,٠٦٣٩ و ٠,٤٦٢٤ است. نسبت ۱۰،۲۴درصد پردرآمدترین به ۱۰،۲۴درصد کمدرآمدترین جمعیت به ترتیب ١٢,٠٢، ٧,٢٤ و ٣,٩٩ است. شاخص پالما ١,٧٨ و شاخص تیل ٠,٢٤٩٢ است. همچنین شاخص اتکینسون ٠,٢١٧٥ است.
در سال ١٣٩٩ در مناطق روستایی نیز سهم ۲۰درصد کمدرآمدترین و پردرآمدترین جمعیت به ترتیب ٠,٠٦٨٣ و ٠,٤٤٠٦ است. نسبت ۱۰،۲۴درصد پردرآمدترین به ۱۰،۲۴درصد کمدرآمدترین جمعیت در مناطق روستایی به ترتیب ١٠,٥٤، ٦,٤٥ و ٣,٦٣ است. شاخص پالما ١,٥٦ و شاخص تیل در ٠,٢١٦١ است. همچنین شاخص اتکینسون ٠,١٩٣٠ است.
در سال ١٣٩٩ در مناطق شهری کمترین ضریب جینی مربوط به استان اردبیل با ٠,٢٥٧٩ و بیشترین در استان سیستان و بلوچستان با ٠.٤٥٧٠ مشاهده میشود.
در این سال در مناطق روستایی کمترین ضریب جینی مربوط به استان خوزستان با ٠,٢٤٠٩ و بیشترین در استان چهارمحال و بختیاری با ٠.٣٦٢١ مشاهده میشود.