تلاشهای پروژه دیم (Diem) فیسبوک برای راهاندازی استیبل کوین و سیستم پرداخت جهانی، تحت تأثیر احساسات ضدکریپتویی میان سیاستگذاران اصلی ایالات متحده، قرار گرفته است.
به گزارش روزنامه واشنگتن پست، پروژه بلندپروازانه ارز دیجیتال فیسبوک با وجود تلاشهای صورتگرفته برای جلب نظر تنظیمکنندگان امور مالی هنوز به نتیجه نرسیده است.
پروژه دیم در زمینه مطابقت فعالیتهای خود با قوانین نظارتی وضعشده توسط سیاستگذاران ارشد دولت بایدن، با مشکلات بسیاری روبهرو است. فیسبوک حتی با وجود قدرت بالای لابیگری خود در واشنگتن، هنوز موفق به راهاندازی پروژه ارز دیجیتال خود نشده است.
طبق گزارشها، «دیوید مارکوس» مدیر بخش مالی و بنیانگذار ارز دیجیتال دیم فیسبوک، در ماه سپتامبر در واشنگتن ملاقاتهایی با نهادهای نظارتی داشته است. براساس این گزارشها، مارکوس در مورد اهمیت ارزهای دیجیتال در گسترش دسترسی به محصولات مالی صحبت کرده و به مزایای برنامه کیف پول نووی (Novi) پرداخته است.
نمایندگان دیم میگویند که نهادهای نظارتی از برخی تغییرات انجامشده توسط این پروژه راضی هستند. در واقع، دیم در مقایسه با سال ۲۰۱۹ میلادی، تغییرات مهمی را پشت سر گذاشته است.
پروژه ارز دیجیتال فیسبوک که پیشتر لیبرا (Libra) نام داشت، در ابتدا به عنوان یک سیستم پرداخت جهانی و یک استیبلکوین که توسط سبدی از ارزهای فیات پشتیبانی میشد، طراحی شد. این پروژه به دنبال راهاندازی ارزهای دیجیتال جداگانه با پشتوانه ارزهای فیات است و قصد دارد کار خود را با یک استیبلکوین وابسته به دلار آمریکا آغاز کند. دیم همچنین در این مدت به دنبال رفع نگرانی قانونگذاران در مورد مشکلاتی همچون پولشویی بوده است.
با این حال، سیاستگذاران کلیدی مانند «جنت یلن» وزیر خزانهداری و چند تن از اعضای کنگره، با استیبلکوینهای خصوصی مخالف هستند. سناتور «الیزابت وارن» نیز اخیراً ضمن ابراز نگرانی در مورد استیبلکوینها، از ارزهای دیجیتال تحت عنوان «نسل جدید بانکداری سایه» یاد کرد.
نگرانی روزافزون در مورد ارزهای دیجیتال که از چارچوب سیستم بانکداری قدیمی خارج هستند، ممکن است مشکلات نظارتی قابلتوجهی برای دیم و سایر پروژههای اینچنینی ایجاد کند.
در همین حال، سهامداران قدیمی مالی همچنان به دنبال توسعه سریع ارز دیجیتال بانک مرکزی یا CBDC هستند.