قیمت نفت روز جمعه تحت تاثیر دورنمای رشد عرضه و احتیاط اوپکپلاس در تسهیل محدودیت عرضه، برای سومین روز متوالی افزایش یافت و در مسیر ثبت پنجمین رشد هفتگی قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با شش سنت معادل ۰.۱ درصد افزایش، به ۷۵ دلار و ۶۲ سنت در هر بشکه رسید و در مسیر ثبت ۲.۹درصد رشد هفتگی حرکت کرد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با شش سنت معادل ۰.۱ درصد افزایش، به ۷۳ دلار و ۳۶ سنت در هر بشکه رسید و از ابتدای هفته جاری تاکنون ۲.۴درصد رشد نشان میدهد. هر دو شاخص روز پنجشنبه در بالاترین رکورد از اکتبر سال ۲۰۱۸ بسته شدند.
«راویندا رائو» نایب رئیس بخش کالاهای شرکت کوتاک سکیوریتیز گفت: انتظارات برای محدودیت عرضه در بازار جهانی عامل اصلی حمایتکننده از رشد قیمتهای نفت بوده زیرا تقاضا بهبود پیدا کرده اما محدودیت عرضه اوپکپلاس ادامه پیدا کرده و سطح ذخایر نفت آمریکا پایین آمده است.
عامل دیگری که از قیمت نفت پشتیبانی کرد، تصویب لایحه زیرساخت آمریکا بود که خوشبینی به دورنمای تقاضا برای انرژی را تقویت کرد.
همه چشمها تمت به نشست اول ژوییه اوپک و متحدانش دوخته شده که قرار است طی آن درباره تسهیل بیشتر محدودیت عرضه بحث شود. در بخش عرضه، عوامل مهمی که اوپکپلاس در نظر خواهد گرفت، رشد قوی تقاضا در آمریکا، اروپا و چین است که با توزیع واکسن کووید۱۹ و بازگشایی اقتصادها تقویت شده و رشد موارد ابتلا به کووید۱۹ در مناطق دیگر را جبران کرده است.
«مارگارت یانگ» استراتژیست شرکت دیلی فارکس گفت: تصور میکنم اوپکپلاس محتاطانه افزایش تولید از اوت به بعد را تنظیم خواهد کرد تا پاسخگوی تقاضای رو به رشد باشد بدون اینکه باعث نوسان قیمتها شود. بازار روی افزایش تولید در اوت از قبل حساب کرده است.
تحلیلگران گروه بانکی ANZ هم پیشبینی کردهاند که اوپکپلاس تولیدش را در اوت ۵۰۰هزار بشکه در روز افزایش میدهد و به ۲.۱ میلیون بشکه در روز تولیدی که در فاصله ماه مه تا ژوییه احیا کرد، اضافه میکند.
براساس گزارش رویترز، در این بین چشمانداز رفع تحریمهای آمریکا علیه ایران و بازگشت نفت ایران به بازار در آینده نزدیک ضعیف شده است.