در نتیجه سختگیریهای دولت چین روی فعالیتهای مرتبط با رمزارزها، بسیاری از فعالان چینی در حال مهاجرت به مقاصد جدیدی ازجمله قزاقستان هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، «کریس ژو» یک استخراجکننده رمزارزها در چین که در استان شمال غربی ژین جیانگ به استخراج میپرداخت، پس از دریافت دستور مقامات استانی مبنی بر ممنوعیت استخراج رمزارزها تصمیم گرفت به استان سیچوان برود اما کمی بعد از آن، استان جدید نیز با اتخاذ رویکرد مشابه از وی خواست تا فعالیتهایش را متوقف کند.
ژو با بیان اینکه در نتیجه این ممنوعیتها تاکنون میلیونها دلار ضرر کرده، گفت: داریم به این مساله فکر میکنم که به کشور دیگری برویم تا فعالیتهایمان را از سر بگیریم.
در نتیجه سختگیریهای دولت چین روی فعالیتهای مرتبط با رمزارزها، اکنون بسیاری از فعالان چینی در حال مهاجرت به مقاصد جدیدی ازجمله قزاقستان و حتی آمریکا هستند. چین اصلیترین کانون استخراج رمزارزها در جهان محسوب میشود اما به نظر میرسد شاهد یک انتقال مرکز از چین به دیگر کشورها در آینده خواهیم بود.
با وجود اینکه قانون ممنوعیت فعالیتهای مرتبط با رمزارزها چیز جدیدی نیست و در سال ۲۰۱۷ تصویب شد اما اجرایی نشدن آن باعث شده بود تا استخراجکنندگان چینی به تنهایی حدود ۸۰درصد کل استخراجها در جهان را انجام دهند.
با ممنوعیتهای اعمالی، حدود ۹۰درصد ظرفیت استخراج بیتکوین در چین فعلا فعالیتی ندارد و ژو تخمین میزند بین ۱۰ تا ۲۰درصد استخراجکنندگان چینی تاکنون به خارج مهاجرت کرده باشند یا در حال ارزیابی این مساله باشند.
یک استخراجکننده چینی که در قزاقستان فعالیت دارد نیز در همین رابطه گفت: استخراجکنندگان چینی دوست ندارند به کشور دیگری بروند اما در حال حاضر راه دیگری وجود ندارد.
طبق تخمین صورت گرفته توسط دانشگاه کمبریج، استخراجکنندگان چینی رمزارزها به تنهایی ۰.۶درصد از کل برق تولیدی جهان را مصرف میکنند.